پنجشنبه ۲۹ خرداد ۰۴

ورق استرچ متال

۰ بازديد

خرید ورق استرچ متال؛ مشخصات آن

اگر با مشخصات و ویژگی‌های ورق استرچ متال آشنا شوید، متوجه می‌شوید که دلایل خرید این ورق و استفاده از آن در ساختمان سازی چیست. درصورتی‌که قصد خرید ورق استرچ متال جهت استفاده در بازسازی نمای ساختمان را دارید اطلاع از مشخصات این متریال به شما کمک خواهد کرد تا انتخاب بهتری داشته باشید. در ادامه به برخی از مهم‌ترین مشخصات ورق اکسپندد متال که باید به آن توجه کنید پرداخته شده است:

۱. ضخامت استرچ متال

توجه به ضخامت ورق استرچ متال یکی از نکات مهم در خرید ورق استرچ است. در واقع این نوع متریال می‌تواند در ضخامت‌های گوناگون از ۱ میلی‌متر و بیشتر از آن تولید شود. ضخامت این نوع ورق باید به گونه‌ای انتخاب شود که ورق‌ها بعد از تولید دارای قوام و ایستایی خوبی باشند. به عنوان مثال برای اندازه ۱*۱ مترمربع بهتر است حداقل از ورق آهنی ۲ میلی‌متر استفاده شود. استرچ متال آلومینیومی بهتر است از ضخامت‌های کمی بیشتر نسبت به آهن انتخاب و تولید شود.

۲. خرید ورق استرچ؛ چشمه استرچ متال

لازم است بدانید که منظور از چشمه، حفره ایجاد شده در ورق‌ها است. این مقدار می‌تواند از ۲ تا ۱۵ سانتی‌متر باشد که بنا به موارد استفاده مختلف با اندازه‌های گوناگون تولید می‌شود. در صورت خرید ورق استرچ باید توجه داشت که عدد چشمه از آکس به آکس مرکز هر چشمه تا چشمه کناری در نظر گرفته می‌شود. چشمه‌های کوچک‌تر از ۵ سانتی‌متر چشمه ریز، بین ۵ تا ۷.۵ سانتی‌متر چشمه متوسط و بیشتر از این مقدار را چشمه بزرگ می‌نامند که باتوجه‌به کاربرد ورق استرچ متال باید چشمه مناسب را انتخاب کرد.

پایه (بال) استرچ متال

۳. پایه (بال) استرچ متال

شاید در صورت تمایل به خرید ورق استرچ برای شما این سؤال پیش بیاید که منظور از پایه یا بال استرچ متال چیست؟ منظور از پایه استرچ متال فاصله دو حفره با یکدیگر است که می‌تواند بین ۰.۵ تا ۲ سانتی‌متر متغیر باشد. شایان ذکر است که این قسمت از استرچ متال که به بال نیز معروف است در اندازه ۵ میلی‌متر تا ۳۰ میلی‌متر تولید می‌شود. در واقع بال‌های زیر ۱۵ میلی‌متر را بال باریک و بیشتر از آن را بال پهن می‌نامند که باتوجه‌به کابرد ورق استرچ متال که در نظر گرفته شده است، انتخاب می‌شوند.

۴. رنگ پذیری و وزن استرچ متال

یکی دیگر از مواردی که در زمان خرید ورق استرچ متال لازم است به آن توجه داشته باشید رنگ و وزن این نوع ورق است. این متریال از نظر رنگ‌پذیری مشکلی ندارد و می‌توان بعد از تولید و قبل یا بعد از نصب، هر رنگی (دستی یا کوره‌ای الکترواستاتیک) را روی آن اجرا نمود.

همچنین وزن پنل‌های تولید شده استرچ متال باتوجه‌به کاربرد ورق استرچ متال به عوامل مختلفی مثل جنس ورق، چشمه و بال و همچنین ضخامت ورق بستگی دارد. برای مثال می‌توان گفت وزن حدودی ورق استرچ متال تولید شده از جنس آهن و ضخامت ۲ میلی‌متر و با چشمه متوسط (مثلا چشمه ۶۰) و پایه متوسط (مثلا بال ۲۰ میل) حدودا ۱۰ تا ۱۱ کیلوگرم است.

آبرو گالوانیزه

۱ بازديد

انواع آبروهای گالوانیزه

آبرو گالوانیزه یا پروفیل آبرو یک نوع منحصربه‌فرد ندارد و در واقع انواع مختلفی از این نوع پروفیل در بازار آهن موجود است. در ادامه به بیان انواع آبرو گالوانیزه یا آبچکان پرداخته شده است.

۱. آبرو جعبه‌ای گالوانیزه

پروفیل‌های گالوانیزه یا ناودانی شیروانی دارای ضخامت ۱ میلی‌متر الی ۲ میلی‌متر هستند. درصورتی‌که در ساخت این نوع آبروها از ورق گالوانیزه استفاده شود باید نقطه محل اتصال با جوش آب‌بند شود و باتوجه‌به ضخامت آبرو فاصله تسمه آن به‌صورت دقیق مشخص می‌شود. نصب ناودانی شیروانی یا پروفیل‌های گالوانیزه اهمیت زیادی دارد و باید درست انجام شوند.

۲. انواع آبرو گالوانیزه؛ آبرو لندنی

آبرو گالوانیزه لندنی با نام‌های دیگر مانند پروفیل گرد و پروفیل فیتیله نیز شناخته می‌شود. کاربردهای آبرو گالوانیزه لندنی بیشتر برای پوشش سقف‌های شیروانی و سقف‌های وسیع‌تر است. در سقف‌های وسیع‌تر با متصل‌کردن پروفیل لندنی به یکدیگر سقف‌ها را پوشش می‌دهند. محبوبیت پروفیل لندنی یا گرد زیاد بوده و می‌توان گفت عامه‌پسند است.

یکی از مشکلات انواع آبرو گالوانیزه باتوجه‌به شرایط محیطی مورداستفاده می‌توان گفت خوردگی و آسیب‌پذیری این پروفیل است. در حقیقت می‌توان گفت این نوع پروفیل مقاومت زیادی برای زمان طولانی ندارد و باگذشت زمان دچار مشکلاتی مانند خوردگی می‌شود.

ساخت انواع آبرو گالوانیزه

۳. آبرو مخفی

آبرو مخفی نوع خاصی از پروفیل‌های گالوانیزه است. این نوع آبروها بر روی سقف‌های شیب‌دار و مابین خط الراس‌ها برای هدایت آب برف‌وباران نصب می‌شوند.

فلاشینگ فلزی

۲ بازديد

فلاشینگ روی دیوار چیست؟

پوشش خم کاری شده که جهت پوشاندن نقاط مختلف دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد را فلاشینگ فلزی دیواری می‌گویند. این پوشش می‌تواند از ورود نم به نمای داخلی و بیرونی ساختمان جلوگیری کند. فلاشینگ روی دیوار ساختمان‌ها به عنوان یک پوشش فلزی برای ساختمان به کار می‌رود.

بعد از اینکه ساندویچ پانل و یا ورق گالوانیزه را اجرا کردید، برای مخفی کردن و پوشاندن نقاط اتصال بین سقف و دیوار و یا نقطه اتصال دو دیواری که به هم متصل هستند، از فلاشینگ فلزی روی دیوار استفاده می‌کنیم. فلاشینگ باتوجه‌به محل‌های مختلفی که می‌خواهیم آن را نصب کنیم اندازه‌های متفاوتی دارد. توجه داشته باشید که از نمونه‌های پیش فرض ساخته شده نیز می‌توانید برای اجرای فلاشینگ ساختمان استفاده کنید.

نصب فلاشینگ فلزی روی دیوار

نصب فلاشینگ فلزی روی دیوار

معمولا فلاشینگ فلزی روی دیوار بر روی دیوار جان‌پناه و همچنین دیوار دور محوطه نصب و اجرا می‌شود. وظیفه اصلی فلاشینگ جان‌ پناه بر روی دیوار محافظت از دیوار و نما است. فلاشینگ روی دیوار هم با استفاده از پیچ و هم به صورت جوشی می‌تواند نصب شود. دقت داشته باشید که سطح اصلی و درزهای فلاشینگ آب بند باشند.

نصب انواع فلاشینگ روی دیوار با استفاده از روش جوشی در مقایسه با روش نصب با استفاده از پیچ، امنیت بیشتری در رابطه با نفوذ آب باران به فلاشینگ فلزی روی دیوار دارد؛ چون در روش جوشی همه منافذ با جوش آب بند کاملا پر می‌شوند. در روش نصب فلاشینگ با پیچ ممکن است درز بین پیچ‌ها راهی برای نفوذ آب به پشت فلاشینگ باشد.

انواع فلاشینگ نما از نظر اجرایی

فلاشینگ نما از نظر اجرایی به دو دسته تقسیم می‌شود. یکی فلاشینگ داخلی (پنهان از دید) و دیگری فلاشینگ خارجی (در معرض دید).

فلاشینگ داخلی: این فلاشینگ‌ها در مکان‌هایی که احتمال نفوذ آب در آن‌ها وجود دارد، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و از نفوذ آب به دیواره‌های سازه جلوگیری می‌کند. در فلاشینگ داخلی یکسری سوراخ‌های ریز وجود دارد که آب‌ها را به بیرون از فلاشینگ فلزی روی دیوار منتقل می‌کند.

فلاشینگ خارجی: این فلاشینگ را به راحتی می‌توانید مشاهده کنید. بیشترین کاربرد آن در محافظت و طراحی نمای خارجی ساختمان است. از این محصول برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به لبه جلویی پنجره، دیوار حیاط و دیوار پشت بام استفاده می‌شود.

انواع فلاشینگ روی دیوار

فلاشینگ علاوه بر نمونه‌های پیش فرضی که دارد، در انواع و اندازه‌های مختلف نیز طراحی می‌شود. از نمونه‌های پیش فرض فلاشینگ بر روی دیوار ساختمان استفاده می‌شود. اگر قصد دارید از فلاشینگ فلزی روی دیوار ساختمان خود استفاده کنید، بهتر است در ابتدا با انواع آن آشنا شوید.

فلاشینگ

۱ بازديد


مزایای ورق فلاشینگ

باتوجه‌به کاربرد و کارایی فلاشینگ، استفاده از آن در نمای ساختمان مزایایی دارد که به شرح زیر است:

۱. مقاومت در برابر شرایط آب‌وهوایی

فلاشینگ ساختمان به‌عنوان پوششی برای دیوارهای سطح خارجی ساختمان عمل کرده و در برابر باران، برف و سایر عوامل آب‌وهوایی مقاومت نشان می‌دهد. با داشتن فلاشینگ نما، ساختمان به‌خوبی در برابر نفوذ آب محافظت می‌شود و از خطراتی مانند رطوبت، پوسیدگی، ریزش و… جلوگیری می‌کند.

۲. افزایش زیبایی و طراحی‌

فلاشینگ نما به‌عنوان یکی از جزئیات مهم در نمای خارجی ساختمان، به طور مداوم زیبایی و جلوه ظاهری ساختمان را حفظ می‌کند. برای این منظور، می‌توان از فلاشینگ با طرح و رنگی مطابق با معماری ساختمان استفاده کرد تا با آن هماهنگ شود و جلوه زیبایی را افزایش دهد.

۳. کاهش هزینه‌ها

فلاشینگ نما باعث کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات ساختمان می‌شود. با داشتن فلاشینگ نما، نیاز به تعویض و ترمیم دیوارهای سطح خارجی ساختمان به دلیل خرابی‌های ناشی از شرایط آب‌وهوایی کاهش می‌یابد.

۴. بهبود کیفیت هوای داخلی ساختمان

فلاشینگ ساختمان به دلیل قابلیت آب‌بندی کردن سطح خارجی ساختمان، می‌تواند به بهبود کیفیت هوای داخلی ساختمان کمک کند. با جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت، خطراتی مانند رشد قارچ و پوسیدگی دیوارها کاهش می‌یابد و هوای داخلی سالم‌تر می‌شود.

علاوه بر مزایای فنی و ایمنی، فلاشینگ نما مزایای ظاهری بسیاری دارد. با استفاده از فلاشینگ ساختمان، می‌توان نمای ساختمان را با انواع متفاوتی از فلزات، رنگ‌ها و طرح‌ها، طراحی کرد. این به معماران و طراحان، فرصت می‌دهد تا نمای خارجی ساختمان را باتوجه‌به معماری و طرح داخلی آن، طراحی و به اصالت و زیبایی ساختمان کمک کنند. همچنین فلاشینگ نما می‌تواند به طراحی و دکوراسیون ساختمان کمک کند و به آن زیبایی بیشتری ببخشد. در کل، فلاشینگ نما به‌عنوان یکی از ابزارهای مهم در ساختمان‌سازی، نه‌تنها به مقاصد فنی و ایمنی، بلکه به مقاصد زیبایی، طراحی و کاهش هزینه‌های نگهداری، کمک می‌کند.

نمای پانچ متال

۱ بازديد

روش نصب نما پانچ متال

برای اجرای نمای پانچ متال مانند نماهای دیگر (کامپوزیت نما، چوب پلاست، نمای سرامیک و…) ابتدا باید بر روی سطح نمای ساختمان زیرسازی مطمئن انجام شود. زیرساخت نمای پانچ متال فلزی است. روش نصب نمای پانچ متال به یکی از روش‌های زیر انجام می‌شود:

  • نصب ازطریق خم‌کردن صفحات روی زیرساخت: در این روش ورقه‌های پانچ شده از طرف لبه‌ها خم شده و روی فلزات زیرساخت نصب می‌شوند. خم‌کردن صفحات موجب افزایش مقاومت نما می‌شود.
  • نصب به روش مستقیم روی زیرساخت: در این روش بدون خم‌کردن صفحات، آن‌ها را با پیچ، روی فلز زیرساخت نصب می‌کنند.
  • نصب ازطریق براکت‌های فلزی: در این روش نصب نما پانچ متال، قسمت بیرون‌زدگی صفحات با استفاده از براکت‌های فلزی پوشش داده می‌شوند.

اجرای نمای پانچ متال در سازه‌های مختلف

اجرای نمای پانچ متال در سازه‌های مختلف

طراحان و اجراکنندگان این نما باید با روش نصب نما پانچ متال و زیرسازی تخصصی آن کاملاً آشنا باشند. اجرای نمای پانچ متال در شرایط اقلیمی متفاوت و سازه‌های مختلف امکان‌پذیر است. علاوه بر سبک بودن، دیگر ویژگی نمای پانچ متال این است که علاوه بر استفاده در نمای خارجی ساختمان، می‌توان از آن در طراحی نمای داخلی نیز استفاده کرد.

اجرای نمای پانچ متال در طراحی داخلی

ورق فولادی پانچ شده دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی است. ازیک‌طرف در برابر شرایط آب‌وهوایی مقاومت بالایی دارد و ازطرف دیگر زیبایی و جذابیت بصری جالبی ایجاد می‌کند. همان‌طور که گفته شد علاوه بر نمای خارجی ساختمان، پانچ متال در طراحی داخلی نیز استفاده می‌شود. روش نصب نما پانچ متال در طراحی داخلی آسان‌تر و کمی متفاوت از نمای خارجی ساختمان است. برخی از مهم‌ترین کاربردهای نما پانچ متال در طراحی داخلی عبارت‌اند از:

  • سقف
  • پله‌ها
  • دکوراسیون
  • کف زمین
  • دیوارها
  • دکوراسیون داخلی

استرچ متال

۱ بازديد

مشخصات ورق استرچ متال

به‌طورکلی اجرای استرچ متال به عنوان نما برای ساختمان‌هایی که جذب صوت وارد بر سازه در آن‌ها بااهمیت است، مناسب است. نمای استرچ متال نمای مشبک و نیمه شفاف محسوب می‌شود و این ویژگی موجب ایجاد سطوحی با شفافیت بصری می‌شود. اصولاً نمای اکسپندد متال یا استرچ متال در نماهای دوپوسته که به‌صورت دیوار پرده‌ای یا کرتین وال اجرا می‌شود دارای کاربرد است و معمولاً بر روی نماهای شیشه‌ای به‌عنوان کنترل‌کننده نور خورشید کار می‌شود که در نقش محافظ نمای ساختمان نیز عمل می‌کند.

اجرای نما و سقف کاذب استرچ متال برای ساختمان‌های مختلف همچون شرکت‌های بزرگ، ترابری (فرودگاه‌ها، مترو، ایستگاه‌های اتوبوس و قطار و…) و ساختمان‌های عمومی مانند بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و محیط‌های آموزشی مناسب است. باتوجه‌به روش های نصب استرچ متال در ساختمان‌های مسکونی می‌توان از استرچ متال به صورت ترکیبی با سایر مصالح نما استفاده کرد. در ادامه به برخی از ویژگی‌های نمای استرچ متال اشاره شده است:

ضخامت استرچ متال

۱. ضخامت استرچ متال

به‌طورکلی این نوع متریال می‌تواند در ضخامت‌های گوناگون از ۱ میلی‌متر و بیشتر از آن تولید شود. ضخامت باید به نحوی انتخاب شود که ورق‌ها بعد از تولید دارای قوام و ایستایی خوبی باشند؛ به عنوان مثال برای اجرای استرچ متال در اندازه ۱*۱ مترمربع بهتر است حداقل از ورق آهنی ۲ میلی‌متر استفاده شود. همچنین در زمان انتخاب استرچ متال از نوع آلومینیومی بهتر است این متریال دارای ضخامت‌های کمی بیشتر نسبت به آهن باشد.

۲. چشمه استرچ متال

بد نیست بدانید که منظور از چشمه، حفره ایجاد شده در ورق‌ها است. این مقدار می‌تواند از ۲ تا ۱۵ سانتی‌متر بنا به موارد اجرای استرچ متال با اندازه‌های گوناگون تولید شود. توجه داشته باشید که عدد چشمه از آکس به آکس مرکز هر چشمه تا چشمه کناری در نظر گرفته می‌شود. به عبارت دیگر چشمه‌های کوچک‌تر از ۵ سانتی‌متر، چشمه ریز، بین ۵ تا ۷.۵ سانتی‌متر چشمه متوسط و بیشتر از این مقدار را چشمه بزرگ می‌نامیم.

۳. پایه (بال) استرچ متال

منظور از پایه در نمای استرچ متال فاصله دو حفره با یکدیگر است که می‌تواند از ۰.۵ تا ۲ سانتی‌متر باشد. این قسمت از استرچ متال به بال نیز معروف است که می‌تواند در اندازه ۵ میلی‌متر تا ۳۰ میلی‌متر تولید شود. معمولا بال‌های زیر ۱۵ میلی‌متر را بال باریک و بیشتر از آن را بال پهن می‌نامیم.

ورق پانچ متال

۱ بازديد


انواع ورق پانچ متال

لازم است بدانید که قیمت ورق پانچ متال ۱ میل، ۲ میل و … بر اساس جنس، ابعاد چشمه و شکل حفره‌های آن در هر نوع متفاوت است. بدیهی است که افزایش وزن و قیمت ورق پانچ با یکدیگر ارتباط مستقیم دارند. ورق مشبک از نظر جنس ورق و نیز اشکال کار شده بر روی آن می‌تواند با دیگر نمونه‌ها تفاوت داشته باشد؛÷÷÷÷ بنابراین دسته‌بندی مربوط به این ورق از نظر جنس ورق و نمونه سوراخ‌کاری متفاوت است. برای مثال ورق‌ها می‌توانند از نظر جنس به موارد زیر تقسیم شوند:

  • ورق سیاه
  • ورق گالوانیزه
  • ورق روغنی
  • ورق استیل (پرکاربردترین)

در واقع طرح‌های مختلف اجرا شده هنگام پانچ ورق سبب ایجاد تنوع در انواع ورق پانچ می‌شود که این موضوع باعث می‌شود کاربرد ورق پانچ متال متفاوت باشد. از دیگر انواع ورق پانچ می‌توان به ورق پانچ رنگی، ورق پانچ ریز، ورق پانچ سیاه و طرح‌دار اشاره نمود. یکی از پرفروش‌ترین انواع طرح‌های ورق پانچ، ورق پانچ ستاره‌ای است.

قیمت ورق پانچ متال نما؛ ورق‌های پانچ متال در چه قیمت‌هایی تولید و عرضه می‌شوند؟

قیمت ورق پانچ متال در بازار به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از موارد مؤثر در این زمینه، تورم بازار و البته قیمت فلز آلومینیوم در آن زمان خاص است. اندازه ورق سفارشی شما و نوع طرح انتخابی‌تان نیز می‌توانند بر قیمت نهایی محصول تأثیر داشته باشند. از عوامل مؤثر دیگر بر قیمت این محصول می‌توان به ضخامت حفره‌های روی ورق‌ پانچ و سوراخ‌کاری‌های آن اشاره کرد.

در نهایت باتوجه‌به تنوع بسیار زیاد در قیمت و کاربرد ورق پانچ متال و ابعاد موجود در بازار برای تهیه این محصول لازم است تحقیقات کاملی داشته باشید و از ابعاد کار خود اطمینان حاصل کنید.

ابعاد یا اندازه انواع ورق پانچ شده فلزی

لازم است بدانید که اندازه ورق پانچ بسیار گسترده است به‌طوری‌که شما می‌توانید این ورق‌ها را در عرض‌ها، طول‌ها و حتی ضخامت‌های مختلف خریداری کنید. بد نیست بدانید که یک ورق پانچ به‌صورت مستقیم از یک نمونه ورق معمولی ساخته می‌شود. در واقع ورق‌های پانچ گالوانیزه، استیل، روغنی و… با سوراخ‌کردن همان ورق‌های معمولی گالوانیزه، استیل، روغنی و… ساخته می‌شوند. بدیهی است که ابعاد استاندارد ورق پانچ با ابعاد استاندارد ورق‌های معمولی تقریباً یکسان باشد.

خم‌کاری ورق

۱ بازديد


پارامترهای مهم در انواع خم کاری ورق

در فرایند خمکاری ۵ پارامتر مهم داریم که قبل از آشنایی با انواع روش خمکاری به بررسی این ۵ پارامتر می‌پردازیم. پارامترها عبارت‌اند از:

  • شعاع خم: در خم کاری شعاع خم در سه دسته خارجی، متوسط و داخلی قرار می‌گیرد. قالب استفاده شده و زاویه خمش توسط پارامتر شعاع خم مشخص می‌شود.
  • ضخامت مواد اولیه: در انواع خم کاری ورق باید به ضخامت مواد اولیه توجه شود. هر چقدر ضخامت بیشتری داشته باشد مواد اولیه، در فرایند خم‌کردن باید از نیروی بیشتری استفاده شود.
  • زاویه خم: باتوجه‌به ضخامت ورق و کاربرد آن پارامتر زاویه خم مشخص می‌شود.
  • طول لبه نسبت به منطقه خم: این پارامتر مشخص می‌کند که از چه روش و دستگاهی برای خمکاری استفاده شود. جهت تعیین میزان فشار وارده بر ورق فلزی برای خم کردن این پارامتر تعیین‌کننده است.
  • عرض ورق: عمق خم کردن قالب استفاده شونده و مکان و نقطه اصلی اعمال فشار بستگی به پارامتر عرض ورق دارند.

روش های خم کاری ورق

باتوجه‌به ضخامت جنس ورق استفاده شده و طرح موردنظر روش های خم کاری انواع ورق های فلزی متفاوت است و روش‌های مختلف و دستگاه‌های کاربردی متفاوتی وجود دارد. باتوجه‌به این موارد خمکاری ورق به دو روش کلی انجام می‌شود که عبارت است از:

  • خم کاری با سرد کردن ورق
  • خم کاری با گرم کردن ورق

روش اعمال نیرو به ورق و نوع نیروی وارد شده تفاوت اصلی در انواع روش‌های خمکاری است. براین‌اساس روش‌ های خم کاری ورق عبارت‌اند از:

۱. انواع خم کاری ورق؛ خم کاری چرخشی

در خم کاری ورق به روش چرخشی دستگاه مجهز به دو تکیه‌گاه منحنی است که این دو تکیه‌گاه بر روی یک محور به یکدیگر متصل می‌شوند. ورق موردنظر در خم کاری چرخشی بر روی محور قرار می‌گیرد و نیروی فشار تحت پرس به شکلی وارد می‌شود که دونیم دایره به هر سمت چرخیده و زاویه تشکیل می‌دهند. ورق فلزی موردنظر که بر روی این دو نیم‌دایره قرار دارد تحت همان زاویه خم می‌شود. در روش خم کاری چرخشی رایج‌ترین نوع دستگاه دارای ۲ رول نیم‌دایره شکل است؛ اما در بازار دستگاه‌هایی هستند که از یک رول نیم‌دایره تشکیل شدند.

ورق استرچ متال

۴ بازديد

خرید ورق استرچ متال؛ مشخصات آن

اگر با مشخصات و ویژگی‌های ورق استرچ متال آشنا شوید، متوجه می‌شوید که دلایل خرید این ورق و استفاده از آن در ساختمان سازی چیست. درصورتی‌که قصد خرید ورق استرچ متال جهت استفاده در بازسازی نمای ساختمان را دارید اطلاع از مشخصات این متریال به شما کمک خواهد کرد تا انتخاب بهتری داشته باشید. در ادامه به برخی از مهم‌ترین مشخصات ورق اکسپندد متال که باید به آن توجه کنید پرداخته شده است:

۱. ضخامت استرچ متال

توجه به ضخامت ورق استرچ متال یکی از نکات مهم در خرید ورق استرچ است. در واقع این نوع متریال می‌تواند در ضخامت‌های گوناگون از ۱ میلی‌متر و بیشتر از آن تولید شود. ضخامت این نوع ورق باید به گونه‌ای انتخاب شود که ورق‌ها بعد از تولید دارای قوام و ایستایی خوبی باشند. به عنوان مثال برای اندازه ۱*۱ مترمربع بهتر است حداقل از ورق آهنی ۲ میلی‌متر استفاده شود. استرچ متال آلومینیومی بهتر است از ضخامت‌های کمی بیشتر نسبت به آهن انتخاب و تولید شود.

۲. خرید ورق استرچ؛ چشمه استرچ متال

لازم است بدانید که منظور از چشمه، حفره ایجاد شده در ورق‌ها است. این مقدار می‌تواند از ۲ تا ۱۵ سانتی‌متر باشد که بنا به موارد استفاده مختلف با اندازه‌های گوناگون تولید می‌شود. در صورت خرید ورق استرچ باید توجه داشت که عدد چشمه از آکس به آکس مرکز هر چشمه تا چشمه کناری در نظر گرفته می‌شود. چشمه‌های کوچک‌تر از ۵ سانتی‌متر چشمه ریز، بین ۵ تا ۷.۵ سانتی‌متر چشمه متوسط و بیشتر از این مقدار را چشمه بزرگ می‌نامند که باتوجه‌به کاربرد ورق استرچ متال باید چشمه مناسب را انتخاب کرد.

پایه (بال) استرچ متال

۳. پایه (بال) استرچ متال

شاید در صورت تمایل به خرید ورق استرچ برای شما این سؤال پیش بیاید که منظور از پایه یا بال استرچ متال چیست؟ منظور از پایه استرچ متال فاصله دو حفره با یکدیگر است که می‌تواند بین ۰.۵ تا ۲ سانتی‌متر متغیر باشد. شایان ذکر است که این قسمت از استرچ متال که به بال نیز معروف است در اندازه ۵ میلی‌متر تا ۳۰ میلی‌متر تولید می‌شود. در واقع بال‌های زیر ۱۵ میلی‌متر را بال باریک و بیشتر از آن را بال پهن می‌نامند که باتوجه‌به کابرد ورق استرچ متال که در نظر گرفته شده است، انتخاب می‌شوند.

۴. رنگ پذیری و وزن استرچ متال

یکی دیگر از مواردی که در زمان خرید ورق استرچ متال لازم است به آن توجه داشته باشید رنگ و وزن این نوع ورق است. این متریال از نظر رنگ‌پذیری مشکلی ندارد و می‌توان بعد از تولید و قبل یا بعد از نصب، هر رنگی (دستی یا کوره‌ای الکترواستاتیک) را روی آن اجرا نمود.

همچنین وزن پنل‌های تولید شده استرچ متال باتوجه‌به کاربرد ورق استرچ متال به عوامل مختلفی مثل جنس ورق، چشمه و بال و همچنین ضخامت ورق بستگی دارد. برای مثال می‌توان گفت وزن حدودی ورق استرچ متال تولید شده از جنس آهن و ضخامت ۲ میلی‌متر و با چشمه متوسط (مثلا چشمه ۶۰) و پایه متوسط (مثلا بال ۲۰ میل) حدودا ۱۰ تا ۱۱ کیلوگرم است.

آبرو گالوانیزه

۳ بازديد

ویژگی ‌های ظاهری آبروهای گالوانیزه

این ورق‌ها دارای ضخامت‌های ۰.۵۰ میلی‌متر، ۰.۶۰ میلی‌متر و ۰.۷۰ میلی‌متر هستند و به دو صورت هلالی و قوسی نصب می‌شوند. انواع آبرو گالوانیزه که ضخامت بیشتر از ۰.۷ میلی‌متر دارند باید فاصله پرین های سازه با رعایت درصد شیب به شکل چهارگوش در کارگاه‌های برش و خم ساخته ‌شوند.

ضخامت آبروهای گالوانیزه بین ۱ تا ۲ میلی متر است و با استفاده از ورق‌های گالوانیزه برای ساخت، باید محل اتصال توسط جوش‌کاری به صورت آب بند شده درآید. فاصله تسمه آبروهای گالوانیزه باتوجه‌به ضخامت آن‌ها تعیین می گردد. به علاوه یک نوع آبرو دیگر با عنوان آبرو مخفی وجود دارد که محل نصب آن میان خط الراس‌ها در سقف‌های شیروانی است و مانع از تجمع آب در این محل‌ها می‌شود.

ورق‌هایی که در ساخت انواع آبرو گالوانیزه استفاده می‌شود به سبب این که سقف ساختمان کاملا در معرض رطوبت برف و باران قرار دارد، از ساندویچ پانل برای ساخت آن‌ها استفاده می‌شود که کار هدایت آب را بر عهده دارد. استفاده از آبروهای گالوانیزه تنها محدود به سقف نیست و از آن‌ها در مجاری آب یا کناره‌های خیابان نیز استفاده می‌کنند.

انواع آبروهای گالوانیزه

آبرو گالوانیزه یا پروفیل آبرو یک نوع منحصربه‌فرد ندارد و در واقع انواع مختلفی از این نوع پروفیل در بازار آهن موجود است. در ادامه به بیان انواع آبرو گالوانیزه یا آبچکان پرداخته شده است.

۱. آبرو جعبه‌ای گالوانیزه

پروفیل‌های گالوانیزه یا ناودانی شیروانی دارای ضخامت ۱ میلی‌متر الی ۲ میلی‌متر هستند. درصورتی‌که در ساخت این نوع آبروها از ورق گالوانیزه استفاده شود باید نقطه محل اتصال با جوش آب‌بند شود و باتوجه‌به ضخامت آبرو فاصله تسمه آن به‌صورت دقیق مشخص می‌شود. نصب ناودانی شیروانی یا پروفیل‌های گالوانیزه اهمیت زیادی دارد و باید درست انجام شوند.

۲. انواع آبرو گالوانیزه؛ آبرو لندنی

آبرو گالوانیزه لندنی با نام‌های دیگر مانند پروفیل گرد و پروفیل فیتیله نیز شناخته می‌شود. کاربردهای آبرو گالوانیزه لندنی بیشتر برای پوشش سقف‌های شیروانی و سقف‌های وسیع‌تر است. در سقف‌های وسیع‌تر با متصل‌کردن پروفیل لندنی به یکدیگر سقف‌ها را پوشش می‌دهند. محبوبیت پروفیل لندنی یا گرد زیاد بوده و می‌توان گفت عامه‌پسند است.

یکی از مشکلات انواع آبرو گالوانیزه باتوجه‌به شرایط محیطی مورداستفاده می‌توان گفت خوردگی و آسیب‌پذیری این پروفیل است. در حقیقت می‌توان گفت این نوع پروفیل مقاومت زیادی برای زمان طولانی ندارد و باگذشت زمان دچار مشکلاتی مانند خوردگی می‌شود.