ساخت انواع آبرو گالوانیزه
آبرو گالوانیزه برای جمعآوری آب ناشی از برفوباران و به جهت هدایت آن به بیرون ساختمان بر روی بام نصب میشود. انواع آبرو گالوانیزه باتوجهبه شکل ظاهری به چند نوع لندنی، کناری، وسط، فیتیله ای یا سوئدی و جعبهای تقسیم میشوند. از جمله کاربردهای آبرو گالوانیزه این است که با نصب آن از ورود آب به داخل ساختمان و آسیب رسیدن به سقف جلوگیری میشود. ساخت آبرو گالوانیزه دارای مراحل و فرایندهایی است که در ادامه مطلب از دالفا تولیدکننده انواع پوشش های سقفی، پروفیل های فلزی و فلاشینگ آن را بررسی میکنیم.
آبرو گالوانیزه چیست؟
نصب انواع آبرو گالوانیزه بهترین گزینه جهت جلوگیری از ریزش آب باران و برف به داخل سازهها و سولههایی که دارای سقف شیبدار هستند است. به این نکته توجه داشته باشید که آبروهای گالوانیزه باتوجهبه شرایط آبوهوایی مناطق مختلف طراحی و تولید میشوند. بهصورت کلی میتوان گفت آبروها یا ناودانیها باهدف هدایت آب باران در زیر لبه سقفهای شیروانی و شیبدار ساختمانها و سولهها نصب میشوند. علت استفاده از ورق گالوانیزه در انواع آبروهای شیروانی مقاومت بالای آن در انواع شرایط اقلیمی است.
در حقیقت میتوان گفت این ورق بهصورت جوی آب عمل و آب جوی یا سقف را به یک سمت هدایت میکند. از جمله کاربردهای آبرو گالوانیزه میتوان برای استفاده در سقف شیبدار سولههای صنعتی، خانههای ویلایی، سر درب ورودی ساختمانها و… اشاره نمود.
تولید انواع آبروهای گالوانیزه
انواع آبرو گالوانیزه بیشتر در ضخامت 0.4 mm تولید و ساخته میشوند. برای تهیه و ساخت این پروفیلها از ورقهایی استفاده میشود که در مقابل رطوبت هوا و محیط نمناک دارای مقاومت در برابر خوردگی بوده و ضدزنگ باشند. به همین علت اغلب برای ساخت این آبروها از ورقهای گالوانیزه یا ورقهای رنگی ضدزنگ استفاده میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله آموزشی ورق گالوانیزه؛ رنگآمیزی ورق گالوانیزه مطالعه شود. همچنین چون این ورقها برای پوشش سقف استفاده میشوند باید دارای وزن سبک باشند و به همین علت باید از ورقهای با ضخامت کم مثل 3،2.5،2mm استفاده شود، تا سبکوزن باشند.
بعد از انتخاب ورق مناسب و بریدن ورق در اندازه موردنظر با استفاده از دستگاه و ماشینآلات مناسب مانند رول فرمینگ این پروفیلها تولید میشوند. بهاینترتیب که قالبهای مشخص را در دستگاه رول فرمینگ قرار میدهند و به کمک آنها پروفیل آبرو نهایی ساخته میشود و برای عرضه به بخش انبار فرستاده میشود.
ویژگی های ظاهری آبروهای گالوانیزه
این ورقها دارای ضخامتهای ۰.۵۰ میلیمتر، ۰.۶۰ میلیمتر و ۰.۷۰ میلیمتر هستند و به دو صورت هلالی و قوسی نصب میشوند. انواع آبرو گالوانیزه که ضخامت بیشتر از ۰.۷ میلیمتر دارند باید فاصله پرین های سازه با رعایت درصد شیب به شکل چهارگوش در کارگاههای برش و خم ساخته شوند.
ضخامت آبروهای گالوانیزه بین ۱ تا ۲ میلی متر است و با استفاده از ورقهای گالوانیزه برای ساخت، باید محل اتصال توسط جوشکاری به صورت آب بند شده درآید. فاصله تسمه آبروهای گالوانیزه باتوجهبه ضخامت آنها تعیین می گردد. به علاوه یک نوع آبرو دیگر با عنوان آبرو مخفی وجود دارد که محل نصب آن میان خط الراسها در سقفهای شیروانی است و مانع از تجمع آب در این محلها میشود.
ورقهایی که در ساخت انواع آبرو گالوانیزه استفاده میشود به سبب این که سقف ساختمان کاملا در معرض رطوبت برف و باران قرار دارد، از ساندویچ پانل برای ساخت آنها استفاده میشود که کار هدایت آب را بر عهده دارد. استفاده از آبروهای گالوانیزه تنها محدود به سقف نیست و از آنها در مجاری آب یا کنارههای خیابان نیز استفاده میکنند.
انواع آبروهای گالوانیزه
آبرو گالوانیزه یا پروفیل آبرو یک نوع منحصربهفرد ندارد و در واقع انواع مختلفی از این نوع پروفیل در بازار آهن موجود است. در ادامه به بیان انواع آبرو گالوانیزه یا آبچکان پرداخته شده است.
۱. آبرو جعبهای گالوانیزه
پروفیلهای گالوانیزه یا ناودانی شیروانی دارای ضخامت ۱ میلیمتر الی ۲ میلیمتر هستند. درصورتیکه در ساخت این نوع آبروها از ورق گالوانیزه استفاده شود باید نقطه محل اتصال با جوش آببند شود و باتوجهبه ضخامت آبرو فاصله تسمه آن بهصورت دقیق مشخص میشود. نصب ناودانی شیروانی یا پروفیلهای گالوانیزه اهمیت زیادی دارد و باید درست انجام شوند.
۲. انواع آبرو گالوانیزه؛ آبرو لندنی
آبرو گالوانیزه لندنی با نامهای دیگر مانند پروفیل گرد و پروفیل فیتیله نیز شناخته میشود. کاربردهای آبرو گالوانیزه لندنی بیشتر برای پوشش سقفهای شیروانی و سقفهای وسیعتر است. در سقفهای وسیعتر با متصلکردن پروفیل لندنی به یکدیگر سقفها را پوشش میدهند. محبوبیت پروفیل لندنی یا گرد زیاد بوده و میتوان گفت عامهپسند است.
یکی از مشکلات انواع آبرو گالوانیزه باتوجهبه شرایط محیطی مورداستفاده میتوان گفت خوردگی و آسیبپذیری این پروفیل است. در حقیقت میتوان گفت این نوع پروفیل مقاومت زیادی برای زمان طولانی ندارد و باگذشت زمان دچار مشکلاتی مانند خوردگی میشود.
- ۰ ۰
- ۰ نظر