مشخصات ورق استرچ متال
بهطورکلی اجرای استرچ متال به عنوان نما برای ساختمانهایی که جذب صوت وارد بر سازه در آنها بااهمیت است، مناسب است. نمای استرچ متال نمای مشبک و نیمه شفاف محسوب میشود و این ویژگی موجب ایجاد سطوحی با شفافیت بصری میشود. اصولاً نمای اکسپندد متال یا استرچ متال در نماهای دوپوسته که بهصورت دیوار پردهای یا کرتین وال اجرا میشود دارای کاربرد است و معمولاً بر روی نماهای شیشهای بهعنوان کنترلکننده نور خورشید کار میشود که در نقش محافظ نمای ساختمان نیز عمل میکند.
اجرای نما و سقف کاذب استرچ متال برای ساختمانهای مختلف همچون شرکتهای بزرگ، ترابری (فرودگاهها، مترو، ایستگاههای اتوبوس و قطار و…) و ساختمانهای عمومی مانند بیمارستانها، درمانگاهها و محیطهای آموزشی مناسب است. باتوجهبه روش های نصب استرچ متال در ساختمانهای مسکونی میتوان از استرچ متال به صورت ترکیبی با سایر مصالح نما استفاده کرد. در ادامه به برخی از ویژگیهای نمای استرچ متال اشاره شده است:
۱. ضخامت استرچ متال
بهطورکلی این نوع متریال میتواند در ضخامتهای گوناگون از ۱ میلیمتر و بیشتر از آن تولید شود. ضخامت باید به نحوی انتخاب شود که ورقها بعد از تولید دارای قوام و ایستایی خوبی باشند؛ به عنوان مثال برای اجرای استرچ متال در اندازه ۱*۱ مترمربع بهتر است حداقل از ورق آهنی ۲ میلیمتر استفاده شود. همچنین در زمان انتخاب استرچ متال از نوع آلومینیومی بهتر است این متریال دارای ضخامتهای کمی بیشتر نسبت به آهن باشد.
۲. چشمه استرچ متال
بد نیست بدانید که منظور از چشمه، حفره ایجاد شده در ورقها است. این مقدار میتواند از ۲ تا ۱۵ سانتیمتر بنا به موارد اجرای استرچ متال با اندازههای گوناگون تولید شود. توجه داشته باشید که عدد چشمه از آکس به آکس مرکز هر چشمه تا چشمه کناری در نظر گرفته میشود. به عبارت دیگر چشمههای کوچکتر از ۵ سانتیمتر، چشمه ریز، بین ۵ تا ۷.۵ سانتیمتر چشمه متوسط و بیشتر از این مقدار را چشمه بزرگ مینامیم.
۳. پایه (بال) استرچ متال
منظور از پایه در نمای استرچ متال فاصله دو حفره با یکدیگر است که میتواند از ۰.۵ تا ۲ سانتیمتر باشد. این قسمت از استرچ متال به بال نیز معروف است که میتواند در اندازه ۵ میلیمتر تا ۳۰ میلیمتر تولید شود. معمولا بالهای زیر ۱۵ میلیمتر را بال باریک و بیشتر از آن را بال پهن مینامیم.
- ۰ ۰
- ۰ نظر